17.12.2021

Funderar du på att flytta tillbaka eller hitta en helt ny hemstad? Jakobstadsregionen har jobb!

Det går bra för Jakobstadsregionen just nu: vi har ett livskraftigt näringsliv, ett rikt kulturutbud, en internationell miljö och en levande tvåspråkighet. Det är alltid nära till naturen – skog, hav och sjöar, naturstigar, vandringsleder och många trevliga besöksmål. I staden finns också restauranger, kaféer och shopping, men framför allt erbjuder regionen gott om jobb inom olika branscher.

Jakobstadsregionen erbjuder många typer av jobb

Företagen i regionen investerar och behöver just dig som har yrkesutbildning och är beredd att kavla upp ärmarna. Nya invånare, motiverade arbetstagare och djärva företagare hittar säkert sin plats i arbetslivet i vår region. I regionen behövs proffs inom olika branscher, såsom lärare, ingenjörer, vårdpersonal och svetsare – listan kan göras hur lång som helst!

I Jakobstadsregionen är ingenting omöjligt; på köpet får du trevliga arbetskamrater. Våra starka sociala nätverk är en stor fördel för våra företag och deras affärskontakter. Många av regionens över 6 000 företag är världsledande inom sin respektive bransch. Entreprenörsandan är stark och regionen är känd för att saker och ting blir gjorda ordentligt, med känsla och kompetens.

Pietarsaaren seutu blogi

Korta avstånd ger mer fritid

Invånarna i Jakobstadsregionen har mer fritid än andra. Hur är det möjligt? De korta avstånden gör att det går på några minuter att hämta barnen från dagis och även om du bor i centrum har du alltid nära till havet och naturen.

Efter jobbet kan du välja bland många hobbyer och fritidsintressen efter tycke och smak. Det här är en av de saker som regionen satsar på för ökad livskvalitet. Det finns också många boendemöjligheter att välja mellan och här får du valuta för pengarna eftersom prisnivån på bostäder är lägre än på många håll i Finland. Du kan bo i en bekväm bostad i centrum, i ett stort hus på landsbygden, på en strandtomt med havsutsikt, invid ett skogsbryn eller i ett nybyggt parhus i någon av regionens fem kommuner.

Jakobstad är regionens motor. Staden är känd för sin levande kultur, sin flerspråkighet och idrott samt sina tro-, hopp- och kärlekssymboler. Jakobstad är en liten stad med ett stort hjärta. Pedersöre kommun är i sin tur en lagom blandning av företagsamhet, ungdomlig entusiasm, kompetens och flexibilitet. Här satsar man på kultur och fritid för att skapa en levande miljö. I Pedersöre finns allt – och plats för mer.

Nykarleby är småstaden när den är som bäst. I den mångsidiga och livskraftiga gemenskapen blomstrar handel och kultur sida vid sida. Staden är över 400 år gammal och hemvist för såväl författare som företagare. Här finns en öppenhet gentemot nya idéer och människor.

Larsmo kommun är känd för sina satsningar på barn och äldre samt möjligheten att bo nära havet eller i skärgården. Kommunen består ju av 365 öar. Sist men inte minst har vi Kronoby där du hittar regionens flygplats. I Kronoby kan du njuta av en levande landsbygd. Här är företagandet inte bara en inkomstkälla, utan en livsstil.

Stark gemenskap och talkoanda syns i vardagen

När du skapar din vardag här kommer du snart att märka att Jakobstadsregionen kännetecknas av företagsamhet och kvalitet. Du kommer också att märka att kultur och idrott är viktiga: i fotboll hejar man på rödvita Jaro. Folk gillar att vandra, skida och spela badminton.

Den starka gemenskapen och talkoandan syns i de många och mångsidiga föreningarna som är över tusen till antalet. Till exempel finns det ett brett utbud kulturella föreningar. Föreningarna jobbar ständigt på att erbjuda hela regionen fina upplevelser och hobbymöjligheter. Kulturlivet och dess evenemang sätter färg på alla årstider.

Varför Jakobstadsregionen?

Allt fler flyttar bort från större städer i hopp om frihet och bättre utrymme. I Jakobstad kombineras lättillgänglig service med ett brett jobbutbud och hög livskvalitet. Välfungerande trafikförbindelser, internationalitet samt gott om tid för vardag och fritid är pricken över i:et. Varför inte göra livet lätt för dig och bygga din framtid i Jakobstadsregionen?

Läs mer: www.jakobstadsregionen.fi

Gå till "Blogg"