25.01.2021

VamiaGuide – all information om studier hos vår studiehandledare

Söker du din första studieplats eller står du inför ett karriärskifte? Behöver du hjälp med att välja bransch eller funderar du över vad som är just din grej? Vårt team på VamiaGuide hjälper dig när du söker svar på frågor som har stor inverkan på ditt liv.

Vi hjälper dig hitta din egen studiestig

Den bästa studiemotivationen kommer inifrån. Därför är det en viktig framgångsfaktor att hitta en egen studiestig och en utbildning som stöder dina egna styrkor och intressen. Det finns massor av information om olika utbildningar på webben, men den kan vara svår att tillämpas på ens egen livssituation. Vad innebär studierna i praktiken? Hur kan jag dra nytta av mina tidigare studier? Är det möjligt att kombinera studier från olika branscher? Hur ska jag kunna välja en bransch som intresserar och motiverar just mig?

Hos oss får du mer detaljerad och individuell information om utbildningens innehåll, längd och ansökningsprocess. Även om VamiaGuide låter som en studieguide finns här riktiga människor som kan förklara bättre än robotar, webbplatser och anonyma ansökningsblanketter hur olika utbildningsprogram, ansökan och studier lämpar sig för just din situation. Vi svarar på dina frågor och hjälper dig fatta välgrundade beslut.

Till de flesta av våra utbildningsprogram är ansökan kontinuerlig, vilket innebär att du kan börja studera vid Vamia när som helst under terminen med hjälp av en individuell studieplan. Om du tänkt skola om dig hjälper vi dig sätta ihop en studiehelhet där redan avlagda studier räknas tillgodo så att du kan återvända snabbare till arbetslivet.

VamiaGuide 2

Vilka är de vanligaste frågorna?

VamiaGuide erbjuder all information om Vamias utbildningar från ett och samma ställe. Du kan alltid ringa eller mejla oss – vi svarar så snart som möjligt och om vi inte genast vet svaret tar vi reda på.

Vi har även regelbunden jour på Vamias campus. Du hittar vårt VamiaGuide-team i närheten av huvudingången, redo att besvara alla dina frågor kring Vamias tjänster. Ta kontakt eller kom och prata med oss om du är studerande hos oss, intresserad av att studera vid Vamia eller förälder till en ung ansökande!

VamiaGuide 3

Vi stöder våra studerande även i övergången till arbetslivet

Förutom vid studieansökan hjälper vi våra studerande under hela studietiden – i synnerhet i slutskedet när det är dags att komma ut i arbetslivet. Även om dessa ärenden är en del av alla studerandes examensprogram är det många som behöver extra rådgivning för sin specifika situation. Ofta uppstår frågor kring arbetsansökan först när man aktivt måste börja söka jobb.

Vi utgår alltid från individen i vår karriär- och arbetslivsrådgivning: en del behöver hjälp med att hitta jobb att söka medan andra vill ha hjälp med att ta fram sin egen kompetens på bästa sätt. Dessutom får vi omfattande information om lediga arbetsplatser som kunde passa våra studerande från våra nätverk. På så sätt kan vi effektivt hjälpa våra studerande ut i arbetslivet.

Vår uppgift är att se till att våra ansökande och studerande känner att de har sin studie- och karriärplan under kontroll. Vi håller aktiv kontakt och försäkrar oss om att ingen blir lämnad ensam med sina studieärenden – tillit och en klar bild av ens egen situation stöder både studier och arbetsansökan på bästa möjliga sätt!

Vamia Artikkelikuva4

Besök eller ring oss:

Johanna Backman 040 541 4121
Hans Kankkonen 040 186 9396

eller per e-post vamiaguide@vamia.fi

Mer information om oss: https://vamia.fi/hakijoille/vamia-guide/

 

Gå till "Blogg"