07.06.2021

Kesätyö Kokkolan kaupungilla tarjoaa työn lisäksi uusia näkemyksiä

Kesätyöt kaupungilla saattavat parhaillaan tarjota kokemusta ensimmäisestä oman alan työpaikasta. Kokkolan kaupungilla nykyään työskentelevät Lasse Peltoniemi ja Nea Koivisto ovat kumpikin päässeet työskentelemään oman alan parissa jo opiskeluiden aikana.

Lasse työskentelee tällä hetkellä harrastustoiminnan ohjaajana. Vuokatissa liikuntaneuvojaksi ja liikunnanohjaajaksi opiskellut Lasse on aiemmin työskennellyt uimavalvojana useampana kesänä.

- Opiskelin liikuntaneuvojaksi Vuokatissa ja kävimme koulussa uinninvalvoja-kurssin. Halusin myös palata kotikaupunkiini Kokkolaan kesäksi, joten hain kaupungilta uimavalvojan töitä ja pääsin, Lasse kertoo.

Nea puolestaan on opiskellut viestintää Vaasan yliopistossa ja työskentelee nykyään viestintäkoordinaattorina. Ensimmäinen oman alan työpaikka löytyi kaupungin viestintätiimistä muutama vuosi sitten.

- Oli todella jännittävää tehdä viestinnän töitä käytännössä, sillä onhan asioiden kuuleminen luennolla aivan eri asia. Minulla ei silloin ollut kauheasti odotuksia siitä, mitä työnkuvani tulee pitämään sisällään, mutta työtehtävien laajuus yllätti positiivisesti, Nea hymyilee.

Lasse2

Opettavaisia kokemuksia

Kesätyöt saattavat tarjota itse työn ohella uusia näkemyksiä. Uimavalvojana kolmena kesänä työskennellyt Lasse kertoi oppineensa töissä turvallisuudesta.

- Työskentelin pääasiassa uimahallissa ja yhden kesän kiersin uimavalvojana eri rannoilla. Opin uimavalvojana ennakoimaan, miten vahinkoja ja tapaturmia voidaan ennaltaehkäistä, Lasse pohtii.

Kesätöistä jäi kummallekin taskuun hyviä kokemuksia.

- Kaiken muun ohella uimavalvojan työssä oli mukavaa se, miten hienoista säistä pääsi nauttimaan, hän jatkaa.

Joulukuussa valmistuneelle Nealle kesätyöpaikka poiki myös myöhemmin muita oman alan töitä eri organisaatioissa, joten työkokemusta kertyi jo opiskeluiden ohella.

- Ensimmäinen mediatilaisuus, johon olen koskaan osallistunut, oli kun presidentti Sauli Niinistön vieraili Kokkolassa. Tehtävänäni oli valokuvata ja tein aiheesta someen juttua. Pääsin myös muuten kesätöiden aikana työskentelemään tapahtumien parissa, Nea kertoo.

Nea2

Työpaikka löytyi tutusta organisaatiosta

Lassen tämänhetkiseen työnkuvaan kuuluu lasten ja nuorten liikuntatoiminnan ohjausta ja koordinointia.

- Työssä innostaa se, että pystyy tarjoamaan lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa. Samalla näkee konkreettisesti sen, mitä on saanut aikaiseksi. Tässä pääsee lisäksi monipuolisesti tekemään niin ohjausta kuin toimistotyötä, hän kertoo.

Nea puolestaan työskentelee viestinnän osalta muun muassa verkkosivujen ja sosiaalisen median parissa.

- Meillä on nyt myös uusi brändi ja uudet verkkosivut, joten pääsin mukaan mielenkiintoisessa vaiheessa. On mukavaa viestiä kotikaupungin asioista, sillä ne ovat omaa sydäntä lähellä, Nea kertoo.

Siirry "Blogi"-sivulle