17.12.2021

Paluumuutto mielessä tai uusi kotikaupunki haussa? Pietarsaaren seudulla luot omannäköisen arjen!

Pietarsaaren seudulla menee hyvin juuri nyt: elinkeinoelämä on elinvoimaista, kulttuuritarjonta rikasta, ympäristö kansainvälinen ja kaksikielisyys elävää. Luonto on aina lähellä – metsä, meri ja järvet, luontopolut, vaellusreitit ja uudet tutustumiskohteet. Tarjolla ovat myös kaupungin ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet, mutta ennen kaikkea seudulla löytyy runsaasti töitä eri alojen osaajille.

Pietarsaaren seudulla on tarjolla töitä monenlaisille tekijöille

Alueen yritykset tekevät investointeja ja tarvitse juuri sinua, jolla on ammattikoulutus sekä valmius kääriä hihat ylös ja ryhtyä töihin. Uudet asukkaat, raikkaat näkemykset, innokkaat työntekijät ja uskaliaat yrittäjät nauttivat varmasti työelämästä tällä alueella. Seudulla tarvitaan eri alojen ammattilaisia, kuten opettajia, insinöörejä, terveydenhuollon henkilökuntaa ja hitsaajia – listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään!

Pietarsaaren seudulla mikään ei ole mahdotonta, ja kaupan päälle saat mukavat työkaverit. Vahvat sosiaaliset verkostot ovat suuri etu sekä tänne sijoittautuvien yritysten että tärkeiden liike-elämän kontaktien kannalta. Seudun yli 6 000 yrityksestä monet ovat toimialallaan maailmanlaajuisesti johtavia. Yrittäjähenki onkin vahva ja seutu on tunnettu siitä, että asiat on totuttu tekemään kunnolla, tunteella ja asiantuntemuksella.

Pietarsaaren seutu blogi

Lyhyet välimatkat mahdollistavat enemmän vapaa-aikaa

Pietarsaaren seudun asukkailla on muita enemmän vapaa-aikaa. Miten tämä on mahdollista? Lyhyet välimatkat mahdollistavat sen, että lasten hakeminen päiväkodista vie vain muutaman minuutin, ja vaikka asuisit keskustassa, ovat meri ja luonto aina lähellä.

Töiden jälkeen tarjolla on täysi kattaus harrastuksia ja vapaa-ajan toimintoja, josta valita omaan makuun sopivaa tekemistä. Tämä on yksi niistä asioista, joita seudulla kutsutaan elämänlaaduksi. Myös asumisen suhteen on varaa valita, ja seudulla saatkin enemmän vastinetta rahoillesi, sillä asuntojen hintataso on muuta Suomea huokeampi. Voit asua makusi mukaan mukavasti keskusta-asunnossa, isossa talossa maaseudulla, rantatontilla merinäkymillä, metsän siimeksessä tai vastarakennetussa paritalossa jossakin alueen viidestä kunnasta.

Pietarsaari on seutukunnan moottori, joka tunnetaan elävästä kulttuurista, monikielisyydestä ja urheilusta sekä Usko, Toivo ja Rakkaus -symboleista. Pietarsaari on pieni kaupunki, jolla on suuri sydän. Pedersören kunta on puolestaan sekoitus yrittäjyyttä, yritteliäisyyttä, nuorekasta intoa, osaamista ja joustavuutta. Panostukset kulttuuriin ja vapaa-aikaan tekevät ympäristöstä virkeän ja elävän. Pedersöressä on kaikki – ja lisää mahtuu.

Uusikaarlepyytä on luonnehdittu pikkukaupungiksi parhaimmillaan. Monipuolisessa ja elinvoimaisessa yhteisössä kauppa ja kulttuuri toimivat sulassa sovussa. Yli 400-vuotiaassa kaupungissa kukoistavat kirjailijaelämä ja yrittäjyys sekä avoimuus uudelle – niin ajatuksille kuin ihmisillekin. Luodon kunta tunnetaan puolestaan panostuksestaan lapsiin ja nuoriin sekä mahdollisuudesta asua lähellä merta ja saaristoa. Kunta koostuu 365 saaresta.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä alueen kunnista, on Kruunupyy, jossa sijaitsee alueen lentokenttä. Kruunupyyssä nautit elävästä maaseudusta, eikä yrittäjyys ole toimeentuloa, vaan elämäntapa.

Vahva yhteisöllisyys ja talkoohenki näkyvät arjessa

Tulet huomaamaan, että yritteliäisyys ja elämän laatu ovat Pietarsaaren seudun tunnuspiirteitä, kun alat rakentaa arkea seudulle. Huomaat myös, että kulttuuri ja urheilu ovat tärkeitä: jalkapallossa kannustetaan punavalkoista Jaroa, minkä lisäksi seutulaiset nauttivat vaeltamisesta, hiihdosta ja sulkapallon pelaamisesta.

Vahva yhteisöllisyys ja talkoohenki näkyy moninaisissa ja lukuisissa yhdistyksissä, joita on kaikkiaan yli tuhat kappaletta, ja esimerkiksi kulttuuriyhdistyksiä löytyy iso kirjo. Yhdistykset tekevät vuosittain kovasti töitä tarjotakseen hienoja elämyksiä ja harrastusmahdollisuuksia koko seudulle. Läpi vuoden kulttuurielämää värittävät erilaiset kulttuuritapahtumat.

Miksi valita Pietarsaaren seutu?

Yhä useammat päättävät nykyään muuttaa pois isoista kaupungeista esimerkiksi rauhan ja tilan toivossa. Pietarsaaressa yhdistät kaupungin palveluiden helppouden, kattavan työtarjonnan sekä hyvän elämänlaadun. Toimivat liikenneyhteydet, kansainvälisyys sekä riittävä aika arjelle ja vapaa-ajalle viimeistelevät omannäköisen arkesi. Miksi et tekisi elämästä helpompaa muuttamalla Pietarsaaren seudulle rakentamaan tulevaisuutta?

Lue lisää: www.pietarsaarenseutu.fi

Siirry "Blogi"-sivulle