30.08.2021

Uuteen ammattiin pohjoismaisessa ympäristössä

Jo viiden vuosikymmenen ajan Koulutus Nordissa, Suomen rajan tuntumassa Ruotsin Övertorneålla, on avautunut suomalaisille työnhakijoille mahdollisuus kouluttautua uuteen ammattiin. Koulutus Nord on yhteispohjoismainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa suomen-, ruotsin- ja norjankielistä työvoimakoulutusta. Opiskelijat suorittavat tutkinnon oman maansa tutkintojärjestelmän mukaisesti.

Utbildning Nord blogikuva

Opiskelemaan tullaan monesta syystä

Kansainvälinen ja moninainen opiskelijayhteisö on rikkaus, jossa jokainen saa olla taatusti oma itsensä. Koulutus Nordiin tullaan opiskelemaan Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Toisinaan suomalaisen tutkinnon saattaa suorittaa myös ruotsalainen opiskelija, kuten haaparantalainen Emil tekee.

- Tiesin, että Suomen puolella on paljon työllistymismahdollisuuksia teollisuuden parissa. Opettajat kertoivat, että voin opiskella ruotsiksi ja suorittaa Suomen sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon, joka Ruotsissa vastaa teollisuussähköasentajan koulutusta, kertoo Emil.

Ylitorniolla asuva Mariia opiskeli puolestaan maalarin ammattiin työskenneltyään aikaisemmin matkailu- ja vakuutusalalla. Uudella paikkakunnalla oli vaikea työllistyä näille aloille, minkä vuoksi Mariia päätti vaihtaa alaa.

- Olen lapsesta saakka tykännyt piirtää ja maalata. Tässähän on vain kyse isommista töistä, kun saan maalata kokonaisia seiniä. Odotan innolla koristemaalausosioita, jotka haluan todella oppia hallitsemaan, pohtii Mariia.

Harjoitteluiden kautta voi löytyä tuleva työpaikka

Koulutus Nordissa voi täydentää aikaisempia opintojaan suorittamalla osan tai osia perus- tai ammattitutkinnosta. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon edelliset opinnot sekä työkokemus.

Opiskeluun kuuluu myös harjoittelujakso opiskeltavan alan yrityksessä. Tavallisimmin opiskelijat suorittavat harjoittelun kotipaikkakunnallaan, mutta harjoittelu on mahdollista suorittaa myös toisessa Pohjoismaassa. Samalla saattaa löytyä tuleva työpaikka vaikkapa Ruotsista tai Norjasta.

Lue lisää opiskelusta Koulutus Nordista opiskelijoiden kertomana:

https://utbnord.se/fin/koulutus-nord/uutiset/

https://utbnord.se/fin/opiskelijat/opiskelijat-kertovat

Tutustu haussa oleviin koulutuksiimme osoitteessa: https://utbnord.se/fin/koulutukset/haussa-olevat-tyovoimakoulutukset

Siirry "Blogi"-sivulle