25.01.2021

VamiaGuide – kaikki tieto koulusta yhden opon kautta

Etsitkö ensimmäistä opiskelupaikkaa tai onko uusi urasuunta mielessä? Kaipaako alavalinta kirkastusta tai mietitkö, mikä voisi olla se oma juttu? Me VamiaGuiden tiimissä olemme apunasi silloin, kun on aika löytää vastauksia näihin elämään isosti vaikuttaviin kysymyksiin.

Autamme löytämään omannäköisen opintopolun

Paras motivaatio opiskeluun lähtee sisältä. Tämän vuoksi omannäköinen opintopolku sekä omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet valjastava koulutusvalinta on tärkeä osa tulevaisuuden menestystä. Vaikka verkosta löytyy valtavan paljon tietoa eri koulutusmahdollisuuksista, voi niiden suhteuttaminen omaan elämään olla vaikeaa. Mitä opiskelu käytännössä tarkoittaa? Kuinka voin hyödyntää mahdollisia aiempia opintojani? Onko mahdollista yhdistää eri alojen opintoja? Miten osaan valita alan, joka kiinnostaa ja motivoi minua?

Meiltä saat yleisiä infotekstejä tarkempaa ja yksilöllisempää tietoa koulutusten sisällöstä, kestosta sekä hakuprosessista. Vaikka VamiaGuiden nimi kuulostaa hieman opinto-oppaalta, olemme me ihan oikeita ihmisiä. Pystymme robotteja, verkkosivuja ja kasvottomia hakulomakkeita paremmin kertomaan, kuinka eri koulutusohjelmat, niihin hakeminen ja niissä opiskelu soveltuvat kunkin hakijan yksilölliseen tilanteeseen. Vastaamme kysymyksiin ja luomme varmuutta valinnoista.

Useimpiin koulutusohjelmiimme on jatkuva haku, mikä tarkoittaa, että voit päästä opiskelemaan Vamialle missä lukuvuoden vaiheessa tahansa henkilökohtaisen opintosuunnitelman avulla. Uudelleenkouluttautujia autamme rakentamaan opintokokonaisuuden, jossa jo suoritettuja opintoja voidaan lukea hyväksi ja päästä näin mahdollisimman nopeasti takaisin työelämään.

VamiaGuide 2

Mitä meiltä useimmiten kysytään?

VamiaGuide tarjoaa koulutukseen hakijalle tietoa kaikista Vamian koulutuksista yhdestä paikasta. Meille voi aina soittaa ja lähettää sähköpostia – vastaamme mahdollisimman pian, ja selvitämme asian, jos emme itse tiedä heti vastausta.

Meillä on myös säännölliset päivystysajat Vamian kampuksilla. Tällöin löydät VamiaGuiden tiimin pääsisäänkäynnin läheisyydestä valmiina vastaamaan kaikkiin Vamian palveluihin liittyviin kysymyksiin. Ota rohkeasti yhteyttä tai tule juttelemaan, olitpa sitten nykyinen opiskelijamme, Vamiassa opiskelusta kiinnostunut tai opiskeluihin hakevan nuoren vanhempi!

VamiaGuide 3

Olemme tukena myös vamialaisten siirtyessä työelämään

Koulutuksiin hakemisen lisäksi olemme opiskelijoidemme tukena läpi opintojen – etenkin niiden loppuvaiheessa, kun on ryhdyttävä pohtimaan työelämään siirtymistä. Vaikka tähän liittyvät asiat kuuluvatkin kaikilla opiskelijoilla tutkinto-ohjelmaan, kaipaa moni vielä lisävarmuutta ja -neuvontaa omaan tilanteeseen liittyen. Usein työnhaku konkretisoituu vasta siinä vaiheessa, kun töitä on aktiivisesti ryhdyttävä hakemaan.

Katsomme ura- ja työelämäneuvonnan tarpeen aina tapauskohtaisesti: toisten kanssa voidaan pohtia, mistä sopivaa työpaikkaa voi lähteä etsimään, kun taas toiset kaipaavat enemmän tukea siihen, kuinka oma osaaminen tuodaan parhaalla tavalla esiin. Meillä on lisäksi verkostoja, joiden kautta saamme monipuolisesti tietoa opiskelijoillemme sopivista avoimista työpaikoista. Näin pystymme ohjaamaan vamialaisia tehokkaasti kohti opiskelun jälkeisiä askelia työelämässä.

Meidän tehtävämme on luoda hakijoille ja opiskelijoillemme olo, että heidän koulutus- ja urasuunnitelmansa ovat hoidossa ja hallinnassa. Pidämme aktiivisesti yhteyttä ja varmistamme, ettei ketään jätetä yksin opintoasioissa – varmuus ja selkeä kuva omasta tilanteesta ovat omiaan tukemaan niin opiskelua kuin työnhakuakin!

Vamia Artikkelikuva4

Tule käymään tai ota yhteyttä soittamalla:

Johanna Backman 040 541 4121
Hans Kankkonen 040 186 9396

tai sähköpostilla vamiaguide@vamia.fi

Lisää tietoa meistä: VamiaGuide

 

Siirry "Blogi"-sivulle