Länsirannikon Koulutus Oy WinNova – Merenkulkuala, Rauma

 

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Merenkulkuala on tärkeä osa WinNovan monialaista tarjontaa. Merenkulkualan koulutusta järjestetään WinNovassa Raumalla Suojantiellä.

Merenkulkualalla koulutamme ammattilaisia työskentelemään mm. koti- ja ulkomaanliikenteen kuivalastialuksissa, irtolastialuksissa, säiliöaluksissa sekä matkustaja- ja autolautoilla. Merenkulun ammattilaisia tarvitaan myös varustamoissa, satamissa, luotsaustoiminnassa, jäänmurtajilla ja väylien kunnossapidossa sekä merenkulun koulutuksessa.

WinNovan työelämälle suunnatuissa palveluissa yhdistyvät ammatillisen koulutuksen vahva osaaminen sekä pitkäaikainen kokemus yrityksille ja julkisen sektorin työyhteisöille tarjottavista koulutus- ja kehittämispalveluista.

Lisätiedot ja hakeutuminen koulutuksiin: www.winnova.fi/merenkulku

 WINNOVA LOGO4x

 

winnova 1

harjoittelu kauppa-aluksissa kuuluu kaikkiin opintoihin

winnova 2

laiva on ympäri vuorokauden toimiva pieni kylä, joka on usein hyvin kansainvälinen

winnova 3

vaikka tekniikka ja automaatio kehittyy, tarvitaan taitavia merenkulkualan ammattilaisia sen luotsaamiseen

winnova 4

WinNovassa voit opiskella vahtikonemestariksi, vahtiperämieheksi, kansi- ja konekorjausmieheksi sekä laivansähköasentajaksi

 

 

URATARINA: Ylikonemestari, laivuri ja yrittäjä Joonas Honkanen, 28, Rauma

Olen pienestä saakka ollut kiinnostunut tekniikasta, rakentamisesta ja laitteiden toiminnasta. Laivat ovat valtavia kalikoita, jotka kyntävät valtamerten halki kuljettaen suuria määriä tavaraa kerralla – vaaditaan melkoinen määrä tekniikkaa, jotta nykypäivän vaatimukset turvallisuuden, aikataulun ja ympäristön kannalta toteutuvat.

Minulla on aina ollut palava halu päästä tekemään asioita. Olen sinnikkäästi seurannut isää, kun olemme olleet metsätöissä, rakennustyömailla ja veneilemässä. Uskonkin, että siitä juontavat luonnolliset juuret minun jotenkin itsestään selvälle alanvalinnalle. Veneily on ollut minulle aina se kaikkein tärkein harrastus, jonka parissa on tullut vietettyä paljon aikaa ihan pienestä pitäen.

Lue lisää blogissa!

 

 WinNova Joonas

 

URATARINA: Merikapteeni Antti Hämäläinen, 45, Kotka

Olen opiskellut itselleni merimiehen ammatin kolmessa vaiheessa. Ensin merenkulun peruslinjan, sen jälkeen perämiehen ammattitutkinnon ja viimeksi merikapteenin tutkinnon ammattikorkeakoulussa. Olen työskennellyt viisitoista vuotta norjalaisessa öljytankkerivarustamossa, joka on erikoistunut merellä öljykentiltä raakaöljyä lastaaviin shuttletankkereihin.

Aloitin perämiehen urani kyseisessä varustamossa, ja viimeksi olen työskennellyt Brasiliassa 1.perämiehenä sekä seniori-DP-operaattorina. Shuttletankkerissa DP-operaattorina työskenteleminen vaatii huomattavan määrän erikoiskoulutusta aluksen käsittelyyn ja DP-järjestelmän hallitsemiseen. Seuraavaksi suuntaan yliperämieheksi telakalle Kiinaan valvomaan varustamolle rakennettavien uusien laivojen valmistumista.

Lue lisää blogissa!

 

 WinNova Antti2

 

URATARINA: Kansikorjausmies Emma Mäkinen, 28, Kirkkonummi

Miksi merenkulkijaksi? Peruskoulun päättyessä olin jo kovasti kiinnostunut merenkulkualasta ammattina, mutta tieni vei kuitenkin hetkeksi Raision lukioon. Isovanhempieni asuminen meren saaressa sekä meripartiolippukunnan toiminta vaikuttivat varmasti valintoihini, kun Rauman merikoulun vetovoima voitti ja siirryin sinne perusopintoihin. En ole tätä ratkaisua tähän päivään mennessä katunut.

Raumalla valmistuin ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen vahtimieheksi eli sain puolimatruusin pätevyyden. Tämän jälkeen valitsin erikoistumislinjakseni vahtiperämieslinjan, josta valmistuin vuonna 2012. Koulun jälkeen olen työn ohella opiskellut Raumalla matruusikurssilla sekä ansainnut merityössä pursimiehen pätevyyden.

Lue lisää blogissa!

 

 WinNova Emma

 

Mitä tarjoamme sinulle?

Merenkulku on kansainvälinen ala, joka tarjoaa mahdollisuuden kansainväliseen työhön, jossa kielitaito, tekninen osaaminen ja yhteistyökyky ovat avainasemassa. Merenkulun perustutkinnossa on 150-360 harjoittelupäivää, riippuen siitä, minkä osaamislinjan valitset. Jo ensimmäisenä vuonna pääset harjoittelemaan työtä käytännössä 60 päivän ajan.

Mikäli työ merellä kiinnostaa, voivat tulevana työpaikkanasi toimia koti- ja ulkomaanliikenteessä erilaiset rahtialukset, jäänmurtajat sekä matkustaja- ja autolautat. Merenkulkualan töitä voi tehdä myös maissa. Esimerkiksi satamat, varustamot, telakat, voimalaitokset ja Luotsauslaitos työllistävät merenkulun ammattilaisia.

WinNovassa voit opiskella seuraavat Merenkulkualaan liittyvät tutkinnot:

Ammatillinen perustutkinto
Merenkulkualan perustutkinto

Ammattitutkinto
Lastinkäsittelyn ammattitutkinto
Merenkulkualan ammattitutkinto

Erikoisammattitutkinto
Laivasähkömestarin erikoisammattitutkinto

Koulutus täyttää kansainvälisen STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping) -yleissopimuksen määräykset aluksen kuljettamisesta, pois lukien lastinkäsittelyalan ammattitutkinto. WinNovassa voit opiskella myös seuraavat kotimaanliikenteen pätevyydet: kuljettaja, kotimaanliikenteen laivuri tai koneenhoitaja. Nämä voidaan suorittaa myös joidenkin osaamisalojen yhteydessä.

pikalinkki 1 winnova2x

pikalinkki 2 winnova2x 

 Seuraa meitä somessa:

FBikoniIGikoni

Lisätietoja WinNovan koulutusmahdollisuuksista merenkulkualalle:

Opinto-ohjaaja Tiina Leppikorpi
tiina.leppikorpi@winnova.fi // puh. 044 455 831

Länsirannikon Koulutus Oy, WinNova, Suojantie 2, 26100 Rauma

https://www.winnova.fi/koulutukset/koulutustarjonta/merenkulkuala.html

Katso video: