UTBILDNING NORD

 

Utbildning Nord är nyckeln till den nordiska arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett 30-tal olika yrkesutbildningar som uppfyller kompetenskraven i Finland, Sverige och Norge. Bredden i såväl nationaliteter som typer av utbildningar skapar en alldeles speciell atmosfär och gör oss till en unik nordisk mötesplats.

Hos oss studerar du i en trygg och kamratlig miljö där alla får vara sig själv. Vårt läroverk ligger i Övertorneå, mitt i den vackra Tornedalen, en av de mest expansiva regionerna i Sverige. Polcirkeln korsar kommunens norra del.

Vi har framtidstro och hoppas att vår positiva attityd smittar av sig under din studietid hos oss!

 UTBILDNING NORD LOGO4x2

 

koulutus nord 1

kring 500 norska, svenska och finländska studerande per år

koulutus nord 2 

Övertorneå ligger vid gränsen: du kan se över Torne älv till finska sidan

koulutus nord 3

vi garanterar boende till alla studerande som kommer från andra orter

 koulutus nord 4

 vi uppmuntrar till inlärning genom att göra och testa själv, med människan i fokus

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder ett 30-tal olika yrkesutbildningar som uppfyller kompetenskraven i Finland, Sverige och Norge. Vi beaktar varje studerandes individuella behov och olika länders krav i utbildningen.

Alla utbildningar bygger på learning by doing för vi anser att man lär sig bäst genom att göra och testa själv. Hos oss får du färdigheter för att arbeta i alla nordiska länder.

Vi garanterar boende till alla studerande som kommer från andra orter. Beroende av livssituation kan den studerande få logi i en egen bostad, ett studentrum eller en familjebostad. Alla bostäder och rum är möblerade. De flesta av våra studerande bor i studentbostäder med gemensamt kök och fritidsutrymmen. Finska staten ersätter hyran för finländska studerande som behöver en bostad.

pikalinkki sv 1 nord2x

pikalinkki sv 2 nord2x

 

 Följ oss på SoMe:

FBikoniIGikoni

Mer information om möjligheterna vid Utbildning Nord:

www.Utbnord.se

 

Kolla på video: