VAMIA

 

Yrkesutbildning för unga, vuxna och företag – på tre språk

Vamia erbjuder mångsidiga studier vid läroverket, i arbetslivet eller på webben. Målet med studierna kan vara att avlägga en yrkesexamen eller vissa delar av en examen – vi gör upp en individuell studieplan för varje studerande för att främja framtidens arbetsliv.

Vår vision är att skapa det bästa yrkeskunnandet i Norden!

Gemensam ansökan 23.2.-23.3.2021. Läs mera!

VAMIA LOGO4x

 

5 000 studerande per år

Vamia 3

över 60 egna examensalternativ

Vamia 4

möjlighet till läroavtal och studier på webben

Vamia 5

kontinuerlig ansökan till utbildningarna 24/7

 

 

VamiaGuide – all information om studier hos vår studiehandledare

Den bästa studiemotivationen kommer inifrån. Därför är det en viktig framgångsfaktor att hitta en egen studiestig och en utbildning som stöder dina egna styrkor och intressen. Det finns massor av information om olika utbildningar på webben, men den kan vara svår att tillämpas på ens egen livssituation. Vad innebär studierna i praktiken? Hur kan jag dra nytta av mina tidigare studier? Är det möjligt att kombinera studier från olika branscher? Hur ska jag kunna välja en bransch som intresserar och motiverar just mig?

Hos VamiaGuide får du mer ingående och individuell information om utbildningarnas innehåll, längd och ansökningsprocessen. Vi är bättre än robotar, webbplatser och opersonliga ansökningsblanketter på att berätta hur olika utbildningsprogram, ansökan till dessa och själva studierna lämpar sig just för dig. Vi svarar gärna på frågor och hjälper dig fatta ett välgrundat beslut.

Läs mer i vår blogg!

 Vamia VamiaGuide2

 

Läroavtalet är en snabb och praktiknära väg till ett yrke

I dag finns det många sätt att skaffa sig ett intressant yrke tack vare mångsidiga och långt individualiserade studier. Läroavtalet är en av de studieformer som erbjuder en snabb väg till ett yrke och ett praktiknära sätt att utveckla ditt eget och arbetsgemenskapens professionella kompetens.

Populära utbildningar som avläggs som läroavtal vid Vamia är bl.a. grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen och studier i produktutvecklingsarbete och ledarskap. Oftast ingår närundervisning vid Vamia i läroavtalsstudierna, men undervisningen är alltid skräddarsydd. Känner du månne till läroavtalet?

Läs mer i vår blogg!

 Vamia Oppisopimus2

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vamias eget utbildningsutbud finns över 60 grund-, yrkes- och specialyrkesexamina. Vi erbjuder yrkesutbildning på tre språk för unga, vuxna och företag. Vi beaktar de studerandes individuella behov, studiefärdigheter samt tidigare arbets- och livserfarenhet när vi planerar studierna.

Läroavtalet är också ett sätt att avlägga en yrkesexamen, det finns 164 att välja mellan. Det är också möjligt att avlägga en eller flera delar av en examen. Du hittar examensstrukturen, dess delar och innehåll här. Om du inte hittar den examen du önskar i Vamias utbud, ta kontakt med Vamia Läroavtalstjänster!

Vid Vamia är det möjligt att avlägga en dubbelexamen (yrkesinriktad grundexamen och studentexamen) på tre år. Vid Vamia kan du förutom examensinriktad utbildning välja en utbildning som handleder för yrkesutbildning (VALMA).

 

pikalinkki sv 1 vamia2x

pikalinkki sv 2 vamia2x

 Följ oss på SoMe:

FBikoniIGikoni

Mer information om Vamia och våra utbildningar:

Johanna Backman 040 541 4121
Hans Kankkonen 040 186 9396

eller per e-post vamiaguide@vamia.fi

https://vamia.fi/sv/

Kolla på video:

 Vamias YouTube